Effectiever met je tijd omgaan

Tijd, niet geld is het enige waar we niet oneindig veel van hebben zo gaat het gezegde. Want je zou altijd meer geld kunnen verdienen, maar verloren tijd krijg je niet meer terug. Alhoewel het misschien niet een realiteit is dat je altijd meer geld kunt verdienen, klopt het wel dat je verloren tijd niet meer terugkrijgt. Daarom zijn we allemaal ontzettend druk. We willen een vol leven met leuk werk, mooie hobby’s, sociale contacten en fantastische vakanties. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog andere verantwoordelijkheden zoals de zorg voor ons gezin en hebben we dagelijkse taken. Het kan hierdoor lijken alsof we altijd te weinig tijd hebben en dat zorgt weer voor stress. Toch zijn er manieren om effectiever met onze tijd om te gaan en daardoor meer tijd te hebben voor leuke dingen en ook minder gestrest te zijn.

Versnel de kleine dagelijkse taken

We hebben natuurlijk allemaal onze dagelijkse aspiraties. Misschien hebben we voor ons werk een belangrijk project waar we mee bezig willen zijn, in de avond een sportavond met vrienden gepland en in het weekend gaan we een dagje weg. Deze grote gelegenheden managen is gemakkelijk maar hieromheen komen nog alle kleine taken die we dagelijks moeten uitvoeren en die kunnen toch onverwacht veel tijd opslurpen. Denk aan koken, de afwas, onze was draaien, strijken, boodschappen doen enzovoorts. Als we deze kleine taken efficiënter doen kunnen we plots veel tijd vrijmaken. Denk er bijvoorbeeld aan om strijkvrije overhemden te kopen. Op deze manier hoef je alweer minder te strijken en bespaar je dus veel tijd. Ook kun je boodschappen laten thuisbezorgen en als je dagelijks een kwartier schoonmaakt hoef je in het weekend niet een grote schoonmaak te doen. Dit zijn allemaal manieren om meer tijd vrij te spelen.

Concentreer

Een andere goede tips is om op slechts een ding tegelijkertijd te concentreren. Wanneer we het druk hebben willen we nog weleens op te veel dingen tegelijkertijd focussen en dit zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat we helemaal niks gedaan krijgen. Focus daarom slechts op een ding. Dit is ook een goede manier om je concentratievermogen te verbeteren.

Niet alles hoeft

Zeker sinds de komst van sociale media kijken we altijd naar de levens van andere mensen. We zullen het gevoel krijgen dat iedereen altijd meer leuke dingen doet dan wij. Maar deze angst om dingen te missen is ongegrond en wat we zien op sociale media is niet de realiteit. Het is prima om gewoon een avondje op de bank te zitten en niks te doen. Dit is een goede manier om tot rust te komen.