Een plantenbak hout fleurt je tuin op

Tenmiste, als je er planten in zet. Anders is het gewoon een houten bak. Daar zit niet zoveel sjeu aan. Een plantenbak hout is ook een leuk cadeau, je kunt de bak vullen met welke planten je maar wilt. Er zijn zoveel soorten, je zult zelf even moeten kiezen wat jij mooi vindt. Een plantenbak hout is te koop in verschillende varianten. Je kiest precies die bak die past bij jouw tuin of balkon. Er zijn een paar tips te geven en dat zal ik doen.

Gebruik een plantenbak hout als terrasafscheiding

De overgang van je terrastegels naar je grasperk kan nogal abrupt zijn. Door op die overgang mooie, gevulde plantenbakken neer te zetten, zorg je voor een wat meer geleidelijke overgang. Kies hier voor smalle, lage bakken als je wilt dat mensen er overheen kunnen stappen en kies voor bredere, hogere bakken als je wilt dat ze via een opening je terras of het gras betreden. Zo zorg je voor een tuinkamer zonder dat je echte muren neer hoeft te zetten. Een plantenbak hout hoef je niet perse te vullen met bloeiende planten. Je kunt er ook voor kiezen om de bak te vullen met buxus of andere groenblijvende planten. Het is maar net wat jij mooi vindt.

Plant verschillende bollen in de bakken

Een wat diepere plantenbak hout leent zich uitstekend voor het planten van verschillende bollen. Als je er goed op let dat je bollen plant die net na elkaar opkomen, zorg je ervoor dat je de hele zomer een bloeiende bak hebt. Na de laatste bloei kun je de bollen uitgraven, drogen en aan het eind van het jaar opnieuw planten. Zo heb je jaar na jaar dezelfde prachtige bloemen voor maar weinig geld. Als je dan toch de bollen uitgraaft, kun je direct controleren of de potgrond die je gebruikt nog niet uitgeput is. Ziet de grond wat grijs? Dan kun je deze het volgende seizoen beter vervangen. En als je de pantenbak hout dan toch leeg hebt, dan kun je direct de staat van de bak even nalopen.

Een bak met een trellis eraan

Als je eens echt wilt uitpakken, dan kies je voor een plantenbak hout met een trellis of opbindrek eraan. Zo kun je een klimplant laten groeien en klimmen, maar voorkom je dat deze de hele tuin door groeit. De wortels blijven immers mooi binnen de bak. In combinatie met een mooie bodembedekker heb je dan een schitterend geheel.