Wat is fleet management software en hoe helpt het jouw bedrijf verder?

De volledige planning en organisatie van alle voertuigen en chauffeurs binnen een bedrijf levert veel managers een hoop extra werk op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van de huidige locaties van de voertuigen, het toezicht houden op rijgedrag van medewerkers en een zo efficiënt mogelijke planning maken. Om dit gehele proces te vereenvoudigen en te verbeteren kan de fleet management software jou en je bedrijf goed van dienst zijn.

Livekaart van jouw wagenpark

De fleet management software biedt je ten eerste een livekaart van de voertuigen en chauffeurs binnen jouw bedrijf. Dit maakt het makkelijker om zowel de voertuigen als bestuurders te managen en een slimme planning te maken.

In sommige gevallen ben je zelf misschien onderweg en daardoor zal het niet altijd gewenst zijn om op de computer alles in de gaten te houden. Het is daarom mogelijk om mobiele apps te instaleren die je snelle toegang kunnen geven tot de belangrijkste informatie. Ook kun je alerts inschakelen zodat je nooit iets hoeft te missen.

Integratie van diverse tools

In de software zijn verschillende onderdelen met elkaar verbonden wat het zowel voor managers, chauffeurs als de klant eenvoudiger maakt. Agenda’s en opdrachten worden overzichtelijk getoond en kunnen gemakkelijk aangepast worden. Daarnaast wordt communicatie voor de chauffeurs makkelijker gemaakt. Zij kunnen aan de hand van de software bonnen laten aftekenen, foto’s en notities bewaren en een status toekennen aan opdrachten. Tot slot ontvangt de klant nauwkeurige aankomsttijden met behulp van GPS tracking.

Duurzaam op weg

De software zal jou en je werknemers daarnaast ook stimuleren om zo duurzaam mogelijk op pad te gaan en CO2-uitstoot te beperken. De software biedt overzicht in het wagenpark. Dit is de eerste stap om inzicht te verkrijgen in hoe het zuiniger kan. Is een medewerker bijvoorbeeld onnodig omgereden of was een andere medewerker dichterbij de bestemming? Door hier inzicht in te verkrijgen wordt het mogelijk om slimmer te plannen en zo de CO2-uitstoot te beperken en de productiviteit te verhogen. Zorg er ten tweede voor dat rijgedrag bespreekbaar is binnen de organisatie zodat medewerkers zich bewust worden van hun rijstijl en worden gestimuleerd om mee te denken over eventuele verbeteringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verbeteringen als het rijden op cruise control of het juist moment van schakelen. Medewerkers kunnen tot slot ook trainingen krijgen om ervoor te zorgen dat zij precies weten wat wel en wat niet zuiniger werkt. Als ze hier goed mee om weten te gaan, kun je ze uiteindelijk belonen om het gedrag te blijven stimuleren.

Gebruiksvriendelijkheid

Ondanks de vele functies die in de fleet management software zijn opgenomen, is de software gebruiksvriendelijk en ontwikkeld om eenvoudig en snel van start te gaan. Nieuwe gebruikers worden daarnaast in de opstartfase ondersteunt met het onboardingprogramma en krijgen toegang tot diverse trainingsgidsen. Stel je hebt toch nog een vraag, zit er een team klaar om je te hulp te schieten en je vragen te beantwoorden. Op deze manier wordt de software ook aantrekkelijk voor degenen die iets minder met technologie hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *