Zo helpen lichtkoepels tegen in insecten in huis

Lichtkoepels

Wil jij in de zomer ook zo graag meer frisse lucht en zon in je huis? Je bent niet de enige. Als je echter de ramen allemaal wagenwijd openzet, dan duurt het niet lang voor je een huis vol muggen, vliegen en andere insecten hebt. Lichtkoepels bieden dan de oplossing.

Lichtkoepels in plaats van ramen

Lichtkoepels hebben een aantal voordelen ten opzichte van ramen. Allereerst omdat je geen ruimte aan de muur kwijt bent aan een lichtkoepel. Deze zitten in het plafond, een plek waar je sowieso weinig gebruik van maakt. Daarnaast hebben lichtkoepels een soort scherm of hor, waarmee ze insecten buiten houden. Je kunt dus de hele dag de zon en frisse lucht binnen laten komen zonder dat er insecten bij komen. 

Nu denk je wellicht: ik kan toch ook een hor bij een raam plaatsen? Dat kan, maar vaak moet je dit apart kopen en kun je ze niet zo gemakkelijk op maat krijgen. Dat kost dan gelijk weer een berg met geld en daar heeft niet iedereen zin in. De meeste lichtkoepels zijn standaard voorzien van een soort hor of filter om te voorkomen dat er andere dingen naar binnen waaien zoals bladeren. Het is een totaalpakket wat je aanschaft.

Lichtkoepels

Een lichtkoepel plaatsen

Zelf aan de slag gaan met het installeren van een lichtkoepel kan, maar is niet aan te raden bij personen zonder ervaring met klussen. Schakel in dat geval hulp in of geef de klus uit handen.